II. Lengyel Fesztivál és VI. Polonia Gála

 

Annak ellenére, hogy hatodszorra került megrendezésre a Polonia Gála biztos kevesen tudják azt, hogy milyen számos lengyel zenekar, tánc és ének csoport tevékenykedik Magyarországon.

A Polonia Gálát hat évvel ezelőtt kezdeményezte a Fővárosi Lengyel Önkormányzat a III., XIII. és XVIII Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatokkal közösen, amelyek hozzájárultak a rendezvény költségvetéséhez is.

Budapestre az egész ország területéről érkeztek kórusok, tánc és zenei csoportok. Évek múltával észre sem vettük miként gyarapodtak ezek a lengyel művészi társulatok, zenekarok tánc csoportok és ami a legfontosabb annak ellenére, hogy ezek az amatőr csoportok egyre magasabb szintű műsort mutatnak be nekünk.

Idén is június 15.- én megtartottuk a II. Lengyel Fesztivált amit egybekötöttünk a VI. Lengyel Gálával. A számos kórus és ének társulat mellett fellépet az AZNAP és a Polish Dream zenekar. A híres Polonez tánc csoport mellett még lehetősége volt bemutatkozni a XIII. ker. Diadal utcai általános iskola által vezetett néptánc csoportnak is. A fellépők száma elérte a 175 főt és ezt a számot csak a közönség növelte.

 

A képre kattintva a fotósorozat megtekinthető:

 

lengyel13_II_lengyel_fesztival